Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geld zwerfjongeren zoek na faillissement

Ongeveer 160 zwerfjongeren, die samen zo'n 60.000 euro spaarden, zijn hun geld kwijt door het faillissement van de stichting Zwerfjongeren Limburg. Hun rekeningen zijn als gevolg van dat faillissement geblokkeerd.
Geld zwerfjongeren zoek na faillissement

De gemeenteraad van Heerlen sprak woensdag haar verontwaardiging over de gang van zaken uit. Het gespaarde bedrag van de zwerfjongeren was niet apart gezet. De SP- raadsfractie vindt dat de verantwoordelijken het spaargeld uit eigen zak moeten terugbetalen.

Failliet
De stichting Zwerfjongeren Limburg ging enkele weken geleden failliet. De 66 medewerkers werden ontslagen. De Koraalgroep nam de zorg voor de jongeren over, maar met slechts een deel van de ex-medewerkers van de failliete stichting.

Opvang
Volgens wethouder Peter van Zutphen (SP) van Heerlen is er een flinke deuk in de vertrouwensbasis ontstaan. Heerlen overweegt de zwerfjongeren door een andere organisatie op te laten vangen. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.