Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geld beschikbaar voor anti-agressiebeleid

Per jaar is er maximaal 10.000 euro beschikbaar voor ondersteuning van zorginstellingen bij het maken en implementeren van een anti-agressiebeleid binnen de instelling. Het budget voor 2012 voor de VVT-sector (verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg) is op, maar voor de andere vier branches, ggz, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en ziekenhuizen is er nog wel budget beschikbaar.
Geld beschikbaar voor anti-agressiebeleid

Het verminderen van agressie in de zorg is hard nodig. Van 2012 tot en met 2015 is er per jaar € 1 miljoen beschikbaar. De aanvraag voor 2012 startte op 1 september 2012. Voor de VVT-sector zijn er al meer aanvragen binnengekomen dan waarvoor geld beschikbaar is. Hierbij gold de regele ‘Wie het eerst komt, het eerst maalt’. Er is voor de VVT-sector geld beschikbaar voor 33 instellingen.

Actieplan
De ondersteuningsregeling is onderdeel van het actieplan ‘Veilig werken in de zorg’, een initiatief van de gezamenlijke sociale partners in de zorg en de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn & Sport; Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Veiligheid & Justitie.

Bron: V&VN / ANP Photo, Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.