Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gehandicapten en chronisch zieken de dupe

Daar waar de gemiddelde Nederlander een koopkrachtverlies ondergaat van 5 euro per maand door de stijging van het eigen ririco, ligt dit bij gehandicapten en chronisch zieken op 10 euro per maand. Dit blijkt uit een koopkrachtberekening dat het Nibud in opdracht van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) heeft uitgevoerd.
Gehandicapten en chronisch zieken de dupe

De CG-Raad vindt de uitkomsten zorgwekkend. Volgens de Raad worden chronisch zieken en gehandicapten in de bijstand het allerhardst getroffen. Ook omdat deze groep te maken heeft met een verlaging van de uitkering.

Bijstand
Een echtpaar in de bijstand krijgt te maken met een koopkrachtverlies in 2013 tot 2 procent, wat zo’n 34 euro per maand is. Chronisch zieken ouder dan 65 jaar met een aanvullend pensioen tussen de 5.000 en 10.000 euro, verliezen tussen de 1,2 en 3,2 procent aan koopkracht. De CG-Raad roept de Kamer dan ook op om een aantal maatregelen uit het Lenteakkoord te verzachten, zoals de invoering van liggeld en de verhoging van het eigen risico.

Bron: Zorgmarkt.net/ ANP Photo,Marcel Antonisse

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.