Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Gehandicapte Brandon is dolgelukkig’

De gehandicapte Brandon die begin dit jaar in het nieuws kwam, omdat hij aan een tuigje vastzat, is gelukkig in zijn nieuwe verblijfplaats in Sliedrecht. ‘Hij doet klusjes, knutselt en fitnest. Hij is dolgelukkig’, zegt zijn moeder in het AD.
‘Gehandicapte Brandon is dolgelukkig’

De jongen werd drie jaar lang vastgeketend in zorginstelling ’s Heeren Loo, vanwege zijn onhandelbare gedrag. Na de schokkende beelden in de media en enkele Kamerdebatten verder werd Brandon overgeplaatst naar Sliedrecht. Nu, zo’n zes maanden later, gaat het goed met hem, zo laat zijn moeder weten in de krant. Hij sport, werkt en is veel buiten.

Gefixeerd
Brandon is licht verstandelijk gehandicapt, hyperactief en heeft een hechtings- en stemmingsstoornis. In de laatste maanden moest Brandon een keer gefixeerd worden, zo meldt de krant. Bij ASVZ De Merwebolder in Sliedrecht leeft hij op, stelt moeder Petra. Hij heeft een vaste begeleider, twee huisgenoten en een eigen kamer.

Bron: AD/ANP-Photo

1 REACTIE

  1. Zo zie je maar dat het zonder permanente fixatie WEL kan! Verschrikkelijk triest dat dit drie jaar heeft moeten duren en dat het eerst in de publiciteit moest komen. Hoeveel andere ‘Brandons’ nog, nu en in de toekomst? Ik hoop dat er lessen geleerd zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.