Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geestelijken geven seksuele voorlichting

De GGD Amsterdam organiseert, in samenwerking met zes leiders van verscheidene religieuze groepen, een training over seksuele gezondheid. Dat meldde de instelling dinsdag.
Geestelijken geven seksuele voorlichting

De zesdaagse training is samen met de zes religieuze leiders uit het christendom, hindoeïsme en islam ontwikkeld. Onder de noemer ’train de trainer’ leren geestelijk leiders hoe ze moeten omgaan met vragen van hun volgelingen over bijvoorbeeld seksualiteit en hiv.

Bespreekbaar
‘Aan de hand van deze training kunnen religieuze leiders hun collega’s trainen in het bespreekbaar maken van seksuele gezondheid bij hun achterban. Daarnaast kunnen de religieuze leiders hun collega’s voorbereiden om in de toekomst zelf trainer te worden rond dit thema’, aldus de hoofdstedelijke GGD.

Seksuele gezondheid
De GGD heeft de cursus ontwikkeld omdat een aantal organisaties in Amsterdam aangaf dat hun projecten ter bevordering van seksuele gezondheid niet goed werkten omdat seksualiteit, mede vanuit religieus oogpunt, lastig bespreekbaar is. Met de training hoopt de instelling dat aan te pakken.

Bron: ANP/GGD Amsterdam

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.