Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Financiële problemen bij Slachtofferhulp

Door financiële problemen bij Slachtofferhulp Nederland wordt er geen nieuw personeel aangenomen en krijgen medewerkers met een tijdelijk contract geen nieuwe aanbieding. De directie van Slachtofferhulp heeft de medewerkers dat per brief laten weten.
Financiële problemen bij Slachtofferhulp

Op de site staat te lezen dat de financiële reserves nagenoeg op zijn. De uitgaven zijn de laatste tijd hoger dan de inkomsten. De bezuinigingen moeten op zeer korte termijn 2 miljoen euro opleveren. De dienstverlening komt niet in gevaar.

Subsidie

Vorig jaar kreeg de organisatie 16 euro miljoen euro subsidie van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Maar ook gemeenten en het Fonds Slachtofferhulp geven geld.

Vliegramp

Slachtofferhulp Nederland helpt na een misdrijf, verkeersongeluk of ramp. Gemiddeld zijn er per jaar ruim 100.00 hulpverleningen. De activiteiten zijn de laatste jaren flink toegenomen. De organisatie kwam in actie na onder meer de vliegramp in Tripoli, de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn en de schietpartij in Alphen aan den Rijn.

Oplossen

Het ministerie van Veiligheid en Justitie is ‘regelmatig in gesprek’ met de stichting, aldus een woordvoerster van het departement in een reactie. ‘We wisten dus ook van de situatie af zoals die is. We vinden dat ze het eerst zelf moeten proberen op te lossen, de bal ligt in eerste instantie daar. Als het nodig is, willen we wel gaan meedenken.’

Lees ook het interview met directeur Jaap Smit >>

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.