Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra geld voor opvoedondersteuning migrantengezin

De ministers André Rouvoet (Jeugd en Gezin) en Eberhard van der Laan (Integratie) trekken 10 miljoen euro uit voor betere opvoedondersteuning en jeugdhulp aan migrantengezinnen. Zij maken minder gebruik van peuterspeelzalen, jongerenwerk en opvoedondersteuning, terwijl allochtone kinderen oververtegenwoordigd zijn in zware vormen van hulpverlening en justitiële inrichtingen.
Extra geld voor opvoedondersteuning migrantengezin

Daarom gaven beide bewindslieden dinsdag het startschotom met een campagne meer kennis te ontwikkelen over preventief jeugdbeleid voor migrantenkinderen. Met de 10 miljoen euro worden onder meer drie academische werkplaatsen voor onderzoek en training opgericht. Deze komen in Amsterdam, Rotterdam en Noord-Brabant. De bedoeling is dat succesvolle nieuwe vormen van aanpak meteen landelijk worden verspreid.

Helft allochtoon
De ministers hopen met een preventieve aanpak veel problemen later te voorkomen. Volgens hen wordt ongeveer de helft van de justitiële jeugdinrichtingen door migrantenjongeren bevolkt. Ook betreft het bij ondertoezichtstellingen in de helft van de gevallen allochtone jongeren. Dit terwijl migrantenjongeren 23 procent van de jeugd (0 – 24 jaar) vormen. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.