Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Extra geld tegen agressie in zorg en opvang

In de zorg wordt al veel gedaan tegen agressie tegen medewerkers. Er is zoveel vraag van instellingen naar een aanpak voor een veiligere werkplek, dat minister Schippers van VWS er 1 miljoen euro extra voor uit trekt.
agressie in de zorg
Ook extra geld tegen agressie in de maatschappelijke opvang - Foto: ANP

Het Actieplan Veilig werken in de Zorg is in 2012 gelanceerd door VWS. Het Actieplan heeft een budget van 10 miljoen euro. Dat geld kan door zorginstellingen bijvoorbeeld gebruikt worden voor een zogenoemd anti-agressiebeleid. De afgelopen jaren hebben in totaal 700 zorginstellingen ondersteuning gekregen tegen agressie door cliënten en omstanders. Minister Schippers wil dit jaar nog 1 miljoen euro extra uittrekken.

Het is belangrijk om na agressie tegen een zorgverlener snel te handelen door bijvoorbeeld een cliënt op het gedrag aan te spreken of door aangifte te doen. Lees meer>>

Maatschappelijke opvang

Met het extra geld kunnen dit jaar ruim 70 extra instellingen met anti-agressiebeleid aan de slag. Ook instellingen in de maatschappelijke opvang kunnen een aanvraag doen voor geld tegen agressie. ‘Zo help ik nog meer instellingen om agressie verder terug te dringen. Iedereen heeft recht op een veilige werkplek’, aldus de minister.

Lees meer over het Actieplan Veilig werken in de Zorg>>

2 REACTIES

  1. We kunnen beter investeren in meer handen in de zorg, zodat goede zorg mogelijk is voor meer mensen. Voortdurend andere zorgverleners, die cliënten niet goed kennen, leiden alleen al daarom tot meer agressie. Er minder begrip, minder kennis over de cliënten met/voor wie men werkt. En nu wordt het kwaad neergelegd bij mensen die afhankelijk zijn. Voor hen zou moeten gelden dat zij recht hebben op goede zorg, op continuïteit in de zorg. Dan zal er al veel minder agressie zijn Maar dat besef is volkomen afwezig.

  2. Lees alle reacties
  3. ‘Beleidsdenken’ 10 miljoen voor anti agressie beleid.
    Kunnen we die 10 miljoen niet beter besteden door meer mensen op de werkvloer aanwezig te laten zijn. En we meer aandacht kunnen geven aan de client.
    Nu wordt er veel bezuinigd op de begeleiders en als client wordt je helemaal gek van al die verschillende flexwerkers en uitzendkrachten. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.