Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Evalien Verschuren is Sociaal Werker van Jaar

CJG Coördinator Evalien Verschuren uit Groningen is tijdens het welzijnsdebat van Zorg + Welzijn uitgeroepen tot Sociaal Werker van het jaar 2012. Zij won daarmee niet alleen het ambassadeurschap van de sector, maar ook een zomerschool van het OranjeFonds en een geldbedrag van 1000 euro om aan haar project te besteden. De publieksprijs ging naar buurtmaatschappelijk werker Glimina Chakor uit Groningen.
Evalien Verschuren is Sociaal Werker van Jaar

Wil Vugts, de winnaar van vorig jaar, vertelde tijdens het welzijnsdebat zich met de titel op zak echt als een ambassadeur te voelen : ‘Ik ben ontzettend veel uitgenodigd bij bijeenkomsten en werd geïnterviewd door verschillende vakbladen. Zo kun je de passie voor je werk uitdragen.’

Winnaar
Verschuren werd als winnaar gekozen door de jury met daarin Marijke Vos  (Voorzitter bestuur MOgroep), Kitty de Laat (Directeur Vivaan), Wil Vughts (Sociaal werker van het jaar 2011), Marco van Stralen (Senior Adviseur in Community Development en docent Hogeschool Utrecht) en Lizelotte Smits (Landelijk bestuurder Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening,  CNV Publieke Zaak).

Vertrouwen
De CJG Coördinator is voorgedragen door haar collega: ‘Evalien is de meest laagdrempelige persoon die ik ken. Zij werkt met passie en overgave en is in staat om zonder te oordelen, met belangstelling voor iedereen en met oog voor ondernemerschap, verbindingen te leggen en mensen te stimuleren om vanuit eigen kracht te handelen’. De jury noemde Verschuren een natuurtalent, een combinatie van persoonlijkheid en vakmanschap en een persoon die bij collega’s en vrijwilligers veel vertrouwen wekt.

Publieksprijs
Glimina Chakor ging naar huis met de publieksprijs ter waarde van 750 euro die ze kan besteden aan een opleiding. Chakor werd voorgedragen door haar leidinggevende, omdat ‘ze als buurtmaatschappelijk werker dé verbindende factor tussen de kokers CJG en Buurtwelzijn is in de wijk. Daarnaast is zij hét gezicht in de multiculturele wijk met 80 nationaliteiten.’

Waardig
Verschuren en Chakor lieten frontlijnwerker Menno Schotanus uit Leeuwarden achter zich. Voorzitter van de jury Marijke Vos (MOgroep) noemde alle drie de genomineerden ‘waardige professionals’.

Lees in het Zorg + Welzijn magazine van november een interview met de winnaar.

Bron: Foto: Claudia Kamergorodski

2 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Evalien gefeliciteerd!
  Ik heb ook op je gestemd
  Ik vind dat alle 3 kandidaten in aanmerking komen.
  Wat mij in jou aanspreekt is : je puurheid – no nonsens aanpak -ondernemerschap- tomeloze inzet.
  Voor mij een voorbeeld, vandaar mijn stem voro jou.
  Groet
  Bertus Siemerink, opbouwwerker Alifa in Enschede

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.