Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Een loket voor meldingen huiselijk geweld

Het moet eenvoudiger worden om hulp in te roepen bij kindermishandeling of huiselijk geweld. Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) kondigt woensdag in een brief aan de Tweede Kamer aan dat de Steunpunten Huiselijk Geweld en de Advies- en Meldpunten Kindermishandeling daarom een loket gaan vormen dat via een landelijk telefoonnummer bereikbaar wordt.
Een loket voor meldingen huiselijk geweld

De staatssecretaris vindt elk signaal dat te laat binnenkomt er in dit geval één te veel. ‘Geweld is erg, maar geweld jegens iemand die kleiner, onmachtiger en kwetsbaar is en daardoor afhankelijk, is dubbel zo erg’, aldus de bewindsvrouw.

Centraal
Jaarlijks worden meer dan 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer. De nauwe samenwerking via het centrale loket verkleint volgens Veldhuijzen van Zanten de kans dat signalen worden gemist. Mensen kunnen er ook terecht voor advies.

Mannen
Projecten voor mannenopvang en slachtoffers van eerwraak worden voortgezet tot en met 2014. Vanaf 2015 worden gemeenten hier verantwoordelijk voor. In 2012 trekt de staatssecretaris 22 miljoen euro uit voor de aanpak van geweld in afhankelijkheidsrelaties. In 2014 is dat bedrag opgelopen tot meer dan 34 miljoen euro.

Bron: ANP/ANP-Photo

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.