Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een derde personeel Zonnehuizen ontslagen

Een derde van de 1500 fte's, voltijdsfuncties van de stichting Zonnehuizen zal verdwijnen. Dat betekent ontslag voor vele honderden medewerkers. Vakbondsbestuurder Karin Kasper van CNV Publieke Zaak heeft dat dinsdagmorgen gezegd.
Een derde personeel Zonnehuizen ontslagen

Interim-bestuurder Charles Laurey van Zonnehuizen erkent dat de aantallen zijn genoemd, maar volgens hem kunnen ze nog veranderen.

Onduidelijk
Dinsdag werd bekend dat de zorginstelling op antroposofische grondslag per direct wordt overgenomen door ondernemer Loek Winter en zorginstelling LSG-Rentray. In totaal telt Zonnehuizen ongeveer 1500 fte’s, die worden bezet door zo’n 2300 medewerkers. Iets meer dan 1000 fte’s worden overgenomen, zeg de vakbond. De rest niet. Volgens Kasper is nog niet duidelijk welke gevolgen dat heeft voor de bewoners van Zonnehuizen.

Veilig
Door de overname lijkt de toekomst van de zorginstelling veiliggesteld. De instelling beheert zes huizen voor volwassenen en 14 kinder- en jeugdinstellingen door heel Nederland. LSG-Rentray gaat zich richten op de kind- en jeugdzorg, Groep Winter richt zich met name op de volwassenenzorg. Volgens de vakbond is Rentray een degelijk en gezond bedrijf.

Schuld
Eind december werd het faillissement van Zonnehuizen uitgesproken. De stichting had een schuld van bijna 18 miljoen euro, die ontstaan is door fouten van het voormalige bestuur. Interimbestuurder Laurey wil geld terughalen bij de voormalige bestuurders. Daarvoor is een lange juridische procedure nodig waarbij onder meer moet worden vastgesteld of er sprake was van wanbeleid. Laurey gaat er van uit dat partijen als de curator, de ondernemingsraad, en de vakbonden de procedure zullen voortzetten als hij, als tijdelijk topman, is vertrokken.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.