Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Demonstratie thuishulpen tegen topsalarissen

Ruim honderd werkers in de thuiszorg hebben maandag bij het gemeentehuis van Doetinchem gedemonsteerd tegen de topsalarissen in deze sector. Ze hebben een petitie aangeboden aan minister van Volksgezondheid Ab Klink.
Demonstratie thuishulpen tegen topsalarissen

De thuishulpen zijn afkomstig van thuiszorgorganisaties uit de koepel Meavita die werkzaam is in Den Haag, Utrecht, Gelderland en Groningen. Ze zijn het er niet mee eens dat de topsalarissen van managers in de thuiszorg zijn opgelopen tot ruim 2 ton, 30.000 euro boven de zogheten Balkenende-norm. De demonstranten bepleiten betere arbeidsvoorwaarden voor de thuiszorgers.

Salariscode
Klink, die een werkbezoek aan Doetinchem bracht, zei dat het kabinet een salariscode zal invoeren. Hoe hoog dat plafond is en wanneer die wordt ingevoerd, kon hij niet zeggen. Wel vindt de bewindsman dat de raden van toezicht van de instellingen, die de salarissen van managers accoderen, strenger moeten worden gecontroleerd.

Stress
Thuishulp Wilma Supheert, werkzaam bij de instelling Sensire, meldde dat mensen die thuiszorg krijgen, goed kunnen merken dat ze gehaaster is. ‘Er is veel meer stress. We moeten hetzelfde werk doen in minder tijd.’ Onder de aanwezigen was ook Agnes Kant, de fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer. Zij heeft voorgesteld een wettelijk salarisplafond voor managers in de thuiszorg in te stellen. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.