Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Deetman vraagt vrouwen om misbruik te melden

Vrouwen die ooit als minderjarige zijn misbruikt binnen katholieke instellingen kunnen zich vanaf nu melden bij de commissie-Deetman. Hun meldingen zullen een belangrijk onderdeel uitmaken van een nieuw onderzoek, heeft de commissie dinsdag bekendgemaakt.
Deetman vraagt vrouwen om misbruik te melden

De commissie onder leiding van oud-minister en voormalig burgemeester van Den Haag Wim Deetman verricht het onderzoek op verzoek van de Tweede Kamer. Eerder al deed een commissie onder zijn voorzitterschap onderzoek naar seksueel misbruik van minderjarige mannen en vrouwen binnen de Rooms-Katholieke Kerk (RKK).

Meisjes

Het nieuwe onderzoek concentreert zich op seksueel misbruik van en geweld tegen meisjes. Volgens de Kamer bleef die groep in het eerste onderzoek onderbelicht. Vrouwelijke slachtoffers kunnen zich tot 1 juli melden. ‘Het onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek spitst zich toe op seksueel misbruik van en fysiek en psychisch geweld tegen minderjarige vrouwen binnen de RKK in Nederland tussen 1945 en nu’, aldus een woordvoerder.

De Bisschoppenconferentie en Konferentie Nederlandse Religieuzen zegden onverkort hun medewerking toe aan dit tweede onderzoek.

Bron: ANP/ANP-Photo

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.