Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dag van protest in Den Haag

Chronisch zieken en gehandicapten, werknemers van sociale werkplaatsen en ambtenaren van gemeente, rijk en provincies demonstreren maandag in Den Haag tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet. Organisaties van gehandicapten en chronisch zieken, vakbonden en kerken hebben de manifestatie georganiseerd. Ze vinden dat de regering onverantwoord hard ingrijpt in de portemonnee van veel Nederlanders.
Dag van protest in Den Haag

Met name gehandicapten en chronisch zieken zijn bang dat ze onevenredig hard worden getroffen door een opeenstapeling van maatregelen. Ze kunnen bijvoorbeeld minder huurtoeslag krijgen, meer voor zorg moeten betalen en getrofffen worden door bezuinigingen op de sociale werkplaatsen.

Bijeenkomst
In de ochtend houden vakbonden bijeenkomsten op een aantal plaatsen in de stad. Vanaf 13.00 uur is er een gemeenschappelijke bijeenkomst op het Malieveld bij het Centraal Station.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ANP-photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.