Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CNV: Effect Wmo dramatisch

Vakbond CNV Publieke Zaak vindt het effect van de Wmo (Wet maatschappijke ondersteuning) dramatisch. Dat schrijft de vakbond donderdag in een brief aan alle gemeenteraden van Nederland. De in 2007 ingestelde Wmo verplicht gemeenten om zorg en voorzieningen te regelen voor mensen met een beperking, zoals gehandicapten en ouderen.
CNV: Effect Wmo dramatisch

Volgens de vakbond lijkt de Wmo in hoofdlijnen een succes, maar zijn de effecten een ramp. Veel patiënten krijgen minder zorg, die bovendien van mindere kwaliteit is, aldus de bond. Ook medewerkers in de zorg zijn de dupe, aangezien zij minder betaald krijgen en hun kwaliteiten niet worden benut. Sommigen verlaten daarom de zorg.

Toetsen
De bond roept gemeenteraadsleden op om voorstellen rond de Wmo goed te toetsen. Zo zouden ze moeten letten op de kwaliteit en de betaalbaarheid van de zorg en zich moeten afvragen of het voorstel niet ten koste gaat van de werkgelegenheid.

Lees hier de brief van CNV over de WMO >>

Bron: ANP / Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.