Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ChristenUnie wil aanpak jeugdwerkloosheid

De ChristenUnie wil werk maken van de aanpak van de jeugdwerkloosheid. Jongeren moeten door de overheid weer aan een baan worden geholpen, zoals het vorige kabinet dat deed. Dat stelt Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie, vrijdag in Sp!ts.
ChristenUnie wil aanpak jeugdwerkloosheid

‘Het kabinet heeft geen oog gehad voor jeugdwerkloosheid en effectief beleid afgebroken’, zegt Slob, die zich deze week rot schrok van het aantal jongeren dat werkloos is. Dat steeg afgelopen jaar met 54 procent.

Gerichte aanpak
‘In 2009 hebben wij in het kabinet gekozen voor een gerichte aanpak om jongeren aan het werk te krijgen. Dat heeft gewerkt. Het beleid van toen is echter teruggedraaid door VVD en CDA. Die vonden het niet effectief genoeg. Maar zie wat er gebeurt als je het afschaft’, aldus Slob.

Kleine banen
De ChristenUnie-voorman benadrukt dat de ‘regeling voor kleine banen’ terug moet komen. Die zou het jongeren gemakkelijker maken om baantjes van 12 uur of minder te krijgen. De regeling werd begin dit jaar afgeschaft. Slob betreurt dat. Daarom komt zijn partij nu met een actieplan.

Tijdelijk contract
Daarmee wil de partij dat jongeren vaste contracten kunnen krijgen. ‘Wat ik te veel hoor is dat jongeren na drie tijdelijke contracten weer op straat staan. Daarom moet de lengte van een tijdelijk contract langzaam worden opgebouwd. Het derde contract moet anderhalf jaar langer duren dan het eerste.’

Bron: ANP / ANP Photo Cynthia Boll

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.