Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Centra voor Jeugd en Gezin beter aansturen’

Gemeentes moeten hun Centra voor Jeugd en Gezin (CJG’s) duidelijker aansturen. Er is nu nog onvoldoende zicht op de resultaten van deze centra. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer die samen met 32 gemeentelijke rekenkamers het functioneren onderzocht van de centra in 42 gemeenten.
'Centra voor Jeugd en Gezin beter aansturen'

De Rekenkamer noemt het wenselijk dat de staatssecretaris van VWS in samenspraak met de Vereniging Nederlandse Gemeenten een methode ontwikkelt om de prestaties van CJG’s te meten en de kwaliteit van hun zorg te vergelijken. Het rapport is woensdag aangeboden aan de Tweede Kamer.

Onduidelijkheid
Er bestaat in gemeenten veel onduidelijkheid over ‘toetsbare termen’ waaraan de centra moeten voldoen, stelt de Rekenkamer. De afgelopen vier jaar is er door de overheid 1,2 miljard euro uitgetrokken voor de Centra voor Jeugd en Gezin. Alle Nederlandse gemeenten waren verplicht om een CJG te openen. Dit is bedoeld als laagdrempelig inlooppunt voor de plaatselijke bevolking.

Bron: ANP/ANP-photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.