Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

B&W Zwartewaterland stellen hoger pgb voor

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zwartewaterland heeft voorgesteld om de hoogte van het persoonsgebonden budget (pgb) voor huishoudelijke hulp te repareren. De reparatie zou met terugwerkende kracht tot 1 januari moeten worden doorgevoerd.
B&W Zwartewaterland stellen hoger pgb voor

Door Ellen van der Loo – ‘Het pgb wordt afgeleid van de tarieven die de gemeente aan de thuiszorginstellingen moet betalen’, licht wethouder Meijer van Zwartewaterland toe. ‘Door een scherpe aanbesteding vorig jaar, is de vergoeding voor het pgb daardoor laag uitgevallen.’ Te laag, meent het college nu en stelt aan de gemeenteraad voor de tarieven met terugwerkende kracht aan te passen.

Verhoging
De vergoeding voor huishoudelijk verzorging 1 wordt verhoogd van € 10,50 naar € 13,75, de vergoeding voor huishoudelijke verzorging 2 gaat van € 13,86 naar € 18,48. Wethouder Meijer schat dat er zo’n veertig mensen met een pgb in de gemeente wonen. Hij heeft 20.000 euro uitgetrokken voor de reparatiemaatregel.

De gemeenteraad van Zwartewaterland beslist op 27 maart over het voorstel.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.