Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Buurtbewoners bezorgd na steekpartij GGZ

Bewoners van de wijk Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht protesteren heftig tegen de komst van een tweede zorginstelling voor psychiatrische patiënten in de buurt. Na een steekpartij in een huis voor begeleid wonen dat al in de buurt staat, is de maat volgens de buurtbewoners vol.
Buurtbewoners bezorgd na steekpartij GGZ

Het gaat om een vestiging van de ggz-organisatie Yulius die zorg biedt aan mensen met een complexe psychische problematiek. Yulius heeft al een voorziening voor begeleid wonen in de buurt. Nu zijn er plannen voor een nieuw pand dat plaats bieden aan ongeveer honderd mensen met psychische problemen. De nieuwe vestiging vervangt de huidige de Yulius-kliniek in Dordrecht.

Steekpartij

Bewoners ervaren al overlast van de bestaande ggz-voorziening: vernielingen aan auto’s, cliënten die tegen deuren aanplassen, kinderen worden aangesproken. Een actiegroep heeft zich verzet tegen de komst van het nieuwe pand. De actievoerders haalde 2600 handtekeningen op tegen de bouw van het nieuw pand en liepen begin juli een protestmars. Nu eerder deze week de politie een man heeft aangehouden voor een steekpartij in een huis voor begeleid wonen van de ggz-organisatie, lopen de gemoederen bij de buurtbewoners nog hoger op.

Teleurgesteld

Yulius reageerde voor het steekincicent teleurgesteld op de acties van de bewoners. De actievoerders  hebben met het verspreiden van  flyers in de buut een onjuist beeld gevormd over de patiënten de veiligheid in de buurt en de waardedaling  van de woningen, aldus de organisatie Bewoners uit Dordrecht, die nu rond de instelling wonen, hebben verbaasd gereageerd op de ontstane ophef: zij hebben nooit overlast ervaren.

De gemeente Hendrik Ido Ambacht heeft nog niet besloten of Yulius een bouwvergunning krijgt. Daarvoor loopt een onderzoek, dat eind deze zomer klaar moet zijn.

Bron: RTV Rijnmond/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.