Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Beperkte middelen voor bijstandsgerechtigden worden verkeerd gebruikt

Er zijn te weinig financiële middelen om bijstandsgerechtigden goed te ondersteunen. Bovendien worden de middelen die er zijn voornamelijk gebruikt om mensen met een korte afstand tot de arbeidsmarkt, die zonder ondersteuning ook een goede kans zouden hebben een baan te vinden, naar werk te begeleiden. Ruud Dorenbos: ‘Vergeleken met de rest van Europa lopen we echt achter op dit gebied.’
Beperkte middelen voor bijstandsgerechtigden worden verkeerd gebruikt
Foto: AdoobeStock
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Ja daar kan ik zeker over mee praten. Op 30-01-2013 was ik de kliniek in gegaan om mezelf te herstellen na alles wat ik had mee gemaakt (en dat was véél!) en om te stoppen met de drugsverslaving. Ik moest van heel ver komen om mezelf weer te kunnen laten functioneren en dat is goed gelukt! Én ik ben vanaf die datum ook clean. Ik heb mezelf goed herstelt maar vanaf de 1e dag in de kliniek ging het helemaal de verkeerde kant op omdat de zorginstellingen niet goed keken naar wie ik daadwerkelijk was en wat ik nodig had. Daarbij werkte het UWV mij ook nog eens flink tegen. Ik had vroeger altijd gewerkt en heb mijn diploma’s ook behaald en kreeg in die tijd veel narigheid over me heen. Toen kon ik blijkbaar werken etc. en sinds ik in de kliniek was geweest, werkten de zorginstellingen en het UWV mij flink tegen. Dus ik ben inmiddels al 5 jaar en bijna 8 maanden bezig om een betaalde baan te kunnen krijgen en nog steeds heb ik geen werk en heb ik een WIA uitkering en zit ik bij huis, terwijl ik psychisch en lichamelijk kan werken en wil graag werken!! Hoe is het mogelijk dat er zo met mij om was gegaan? Ik kan er met mijn gezonde verstand niet bij.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.