Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arnhem zoekt ouderen op in moskee

Allochtone bejaarden in Arnhem krijgen niet altijd de hulp die hen wel geboden kan worden. Ook hebben ouderen van buitenlandse nationaliteit soms totaal afwijkende verwachtingen van welzijnswerkers. Om de kloof tussen deze groep inwoners en hulporganisaties te dichten, gaat de gemeente vanaf volgend jaar Turks en Marokkaans sprekende voorlichters naar moskeeën sturen.
Arnhem zoekt ouderen op in moskee

Dat heeft verantwoordelijk wethouder Henk Kok dinsdag met betrokken organisaties afgesproken. De gemeente is geschrokken van de knelpunten die kwetsbare allochtone ouderen ondervinden. De problemen kwam volgens de gemeente naar voren uit een gemeentebrede inventarisatie onder allochtone groepen.

Hulpvraag

De behoefte aan zorg onder allochtone ouderen verschilt weinig van die van autochtone Arnhemmers, stelt de gemeente. Maar de verwachtingen zijn wel anders, net als de manier en het moment waarop een hulpvraag wordt geuit. Ook beheerst de groep allochtonen die nu oud is de Nederlandse taal meestal slecht. De gemeente gaat daarom ook zorgen voor nieuw voorlichtingsmateriaal, waarin in de eigen taal wordt uitgelegd welke hulp de gemeente kan geven, maar ook welke diensten niet geleverd worden.

Bron: ANP/ANP-Photo/Frank van Beek

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.