Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arnhem schiet bedreigde vrouwen te hulp

De gemeente Arnhem wil niet dat slachtoffers van huiselijk geweld die gevaar lopen, op straat komen te staan. De gemeente steunt daarom vrouwenopvang Moviera met 45.000 euro, zodat de vrouwen terechtkunnen op een veilige plek, liet een gemeentewoordvoerder dinsdag weten.
Arnhem schiet bedreigde vrouwen te hulp

De gemeente hoorde van de stichting dat er dit jaar voor 29 vrouwen en hun kinderen in de regio’s Arnhem en de Achterhoek niet direct een veilig onderkomen beschikbaar was. Daarbij kon de stichting niet uitsluiten dat het ook zou gaan om vrouwen met een zogenoemde ‘code rood’. Deze slachtoffers lopen direct gevaar.

Veilige plek
‘We stellen extra geld beschikbaar om te zorgen dat vrouwen in die situatie meteen een veilige plek krijgen.’ Moviera kan nu extra personeel inzetten voor de opvang.

Ambulante begeleiding
Volgens de zegsman van de gemeente wordt voor later gekeken naar een andere oplossing, zoals de mogelijkheid om vrouwen in een zelfstandige woonruimte op te vangen met ambulante begeleiding.

Bron: ANP/ ANP Photo, Piroschka van de Wouw

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.