Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam wil hulp opvang slachtoffers mensenhandel

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft zijn collega's van 16 omliggende gemeenten om hulp gevraagd bij de opvang van slachtoffers van mensenhandel. In totaal zijn 30 extra woningen nodig waar mannen, vrouwen en kinderen uit heel Nederland naartoe kunnen, nadat zij uit de gespecialiseerde opvang zijn gekomen. Dat staat in een woensdag gepubliceerde brief aan het college van burgemeester en wethouders.
Amsterdam wil hulp opvang slachtoffers mensenhandel

Volgens de burgemeester stagneert de opvang van slachtoffers van gedwongen prostitutie, omdat Amsterdam te weinig woonruimte beschikbaar heeft. De gemeenten in de zogenoemde Stadsregio bespreken donderdag het verzoek uit de hoofdstad.

Opvang
Amsterdam vangt jaarlijks ongeveer 200 slachtoffers van mensenhandel uit het hele land in de stad op. Afhankelijk van de problematiek blijven zij 3 maanden tot een jaar in de gespecialiseerde opvang. Daarna moeten ze doorstromen naar reguliere woningen, maar die uitstroom stagneert omdat Amsterdam jaarlijks slechts 20 woningen beschikbaar heeft voor dit doel.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.