Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam heeft geen zicht op resultaten jongerenwerk

Amsterdamse stadsdelen weten onvoldoende wat de resultaten zijn van het jongerenwerk. Er zijn nauwelijks cijfers over het aantal jongeren dat buurtcentra bezoekt of deelneemt aan activiteiten.
Amsterdam heeft geen zicht op resultaten jongerenwerk

Dat concludeert de Rekenkamer Stadsdelen Amsterdam. Volgens de Rekenkamer hebben de stadsdelen weinig inzicht in de resultaten doordat instellingen die jongeren begeleiden alleen rapporteren over hun activiteiten, maar niet over de resultaten daarvan. Ook maken stadsdelen onvoldoende aan organisaties duidelijk wat ze van hen verwachten.

Verdeling
Uit het rapport blijkt dat de vrijetijdsvoorzieningen niet goed over de stad zijn verdeeld. Zo wonen in de stadsdelen Bos en Lommer, Geuzenveld-Slotermeer en Slotervaart veel jongeren uit arme, laagopgeleide gezinnen. Die doen vaak een beroep op het jongerenwerk. Toch is het aantal buurtcentra en activiteiten in die wijken relatief laag.

Bereik
In Amsterdam wonen 42.000 jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. De Rekenkamer onderzocht negen van de veertien Amsterdamse stadsdelen. Zij geven jaarlijks in totaal 6 miljoen euro uit aan jongerenwerk. De Rekenkamer schat dat 40 procent van de beoogde jeugd daadwerkelijk wordt bereikt.

Probleemjeugd
In februari bleek uit een evaluatievan de gemeentelijke Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling dat bijna de helft van Amsterdamse jongeren die deelnemen aan een project voor probleemjeugd uiteindelijk weer in crimineel gedrag vervalt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.