Home Zoek

Activiteiten

Geef een zoekterm op ( 15624 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Professionalisering

COLUMN Corona-rap

Het valt Zorg+Welzijn hoofdredacteur Sophie van Hogendorp op hoe positief professionals in het sociaal domein omgaan met corona. Ondanks dat het virus genadeloos om zich heen slaat en deze crisis ons echt nog wel even in zijn greep zal houden, maakt ze zich dankzij al die positiviteit toch wat minder zorger.
Ervaringsdeskundig

COLUMN Motie ervaringsdeskundigen

De Tweede Kamer nam op 4 februari een motie aan om de inzetbaarheid van ervaringsdeskundigen te vergroten. Een heuse mijlpaal: nog nooit eerder gaven de landelijke volksvertegenwoordigers zo expliciet steun aan versterking van het ervaringswerk. De motie ging helaas alleen over de inzet van ervaringsdeskundigen in de geestelijke gezondheidszorg en richtte zich puur op de financiering daarvan.
Informele zorg
huisjes weiland

THEMA Noabers zijn de kracht in Groningen

Als dorpsondersteuner is Marian Beltman de spil in het Oost-Groningse Wedde, Vriescheloo en Veelerveen. Ze signaleert en koppelt kwetsbare ouderen aan vrijwilligers die allerhande hand- en spandiensten verrichten: een klusje in huis of tuin, een spelletje of een wandeling. Als het nodig is, verwijst ze door naar professionele hulp.
Verward gedrag

DE STELLING Een land zonder zelfmoord is haalbaar

Is een land zonder één zelfmoord haalbaar? Gerdien Franx, manager landelijke agenda suïcidepreventie bij 113 Zelfmoordpreventie, en psychiater Jeroen Terpstra, verdedigen hun standpunt.
Verward gedrag
kleipoppetje van ouder en kind

THEMA De cliënt spreekt: ‘Ik had het gevoel dat ik door moest gaan’

De zoon van Joke van der Meulen (58) heeft een ernstige psychiatrische stoornis. De meeste hulpverleners en therapieën losten niks op.
Integraal werken

THEMA Feiten & Cijfers

Wat weten we cijfermatig over samenwerken in de wijk? 
Integraal werken

THEMA ‘Samen’ in Leidse wijk Stevenshof

Een gezonde leefstijl, eenzaamheid tegengaan en de grijze woonwijk opfleuren. Dat gebeurt in de Leidse wijk Stevenshof. Organisaties en bewoners hebben de koppen bij elkaar gestoken en vinden elkaar in 'de kracht van het collectief'.
Integraal werken

THEMA Stigma staat goed werken in de ggz in de weg

Integraal werken kan niet zonder de deskundigheid van degene die ondersteuning nodig heeft. De cliënt of patiënt wordt te weinig vertrouwd, vindt psychiater René Keet. 'Het gevaar is dat je het hele verhaal van een psychiatrisch patiënt kleurt vanuit een depressie of psychose.'
Jeugdhulp
Jeroen Verhoeven & Hayler Tamboer

WIJ SAMEN ‘Jongeren helpen maar ook een bedrijf runnen’

Indoortuin Plezier in Soesterberg biedt dagbesteding en een leertraject aan jongeren die het niet redden in het regulier en het speciaal onderwijs. Het bedrijf is opgezet door voormalig profvoetballer Jeroen Verhoeven en zorgprofessional Hayler Tamboer.
Professionalisering

Corona: ‘Juist nu blijkt wat de waarde van sociaal werk is’

De coronacrisis laat zien hoe het is om weinig contacten te hebben, afgesloten te zijn, niet vrij te kunnen bewegen. We ontdekken volgens Movisie-bestuurder Janny Bakker de wereld waar veel mensen al voor deze crisis in leefden. ‘Kunnen we dat besef laten doorwerken in toekomstig beleid?’

Filteren

  • Activiteiten

  • Onderwerpen

  • Duur

  • Groepsgrootte