Home Zoek

Activiteiten

Geef een zoekterm op ( 15627 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Ervaringsdeskundig

ERVARINGSDESKUNDIGE Jorge Chito

Geadopteerd uit Colombia, hechtingsproblemen in Nederland. Het leven van JORGE CHITO (36) kende vele dalen, met als dieptepunt schuld aan de dood van een collega. Tijdens zijn tbs-behandeling in een kliniek leerde Jorge zichzelf kennen. Nu werkt hij er als ervaringsdeskundige.
Zelfredzaamheid

BOEK Als je wordt wat je nooit had willen zijn: patiënt

'Ik ben er even niet. Ik ben overreden door een graafmachine.' Zo informeerde Anneke Polman haar vrienden toen ze, met twee vermorzelde benen, werd ze wat ze nooit had willen zijn: onderdeel van het zorgsysteem.
Dementie

IN BEELD Silver

Kwaliteit van leven, vitaal ouder worden, het worden steeds belangrijker thema's in een vergrijzend Nederland. Maar hoe ziet dat er nu uit? Irene van Nispen Kress legde het vast in haar fotoboek Silver.
Professionalisering

COLUMN Corona-rap

Het valt Zorg+Welzijn hoofdredacteur Sophie van Hogendorp op hoe positief professionals in het sociaal domein omgaan met corona. Ondanks dat het virus genadeloos om zich heen slaat en deze crisis ons echt nog wel even in zijn greep zal houden, maakt ze zich dankzij al die positiviteit toch wat minder zorger.
Ervaringsdeskundig

COLUMN Motie ervaringsdeskundigen

De Tweede Kamer nam op 4 februari een motie aan om de inzetbaarheid van ervaringsdeskundigen te vergroten. Een heuse mijlpaal: nog nooit eerder gaven de landelijke volksvertegenwoordigers zo expliciet steun aan versterking van het ervaringswerk. De motie ging helaas alleen over de inzet van ervaringsdeskundigen in de geestelijke gezondheidszorg en richtte zich puur op de financiering daarvan.
Informele zorg
huisjes weiland

THEMA Noabers zijn de kracht in Groningen

Als dorpsondersteuner is Marian Beltman de spil in het Oost-Groningse Wedde, Vriescheloo en Veelerveen. Ze signaleert en koppelt kwetsbare ouderen aan vrijwilligers die allerhande hand- en spandiensten verrichten: een klusje in huis of tuin, een spelletje of een wandeling. Als het nodig is, verwijst ze door naar professionele hulp.
Verward gedrag

DE STELLING Een land zonder zelfmoord is haalbaar

Is een land zonder één zelfmoord haalbaar? Gerdien Franx, manager landelijke agenda suïcidepreventie bij 113 Zelfmoordpreventie, en psychiater Jeroen Terpstra, verdedigen hun standpunt.
Verward gedrag
kleipoppetje van ouder en kind

THEMA De cliënt spreekt: ‘Ik had het gevoel dat ik door moest gaan’

De zoon van Joke van der Meulen (58) heeft een ernstige psychiatrische stoornis. De meeste hulpverleners en therapieën losten niks op.
Integraal werken

THEMA Feiten & Cijfers

Wat weten we cijfermatig over samenwerken in de wijk? 
Integraal werken

THEMA ‘Samen’ in Leidse wijk Stevenshof

Een gezonde leefstijl, eenzaamheid tegengaan en de grijze woonwijk opfleuren. Dat gebeurt in de Leidse wijk Stevenshof. Organisaties en bewoners hebben de koppen bij elkaar gestoken en vinden elkaar in 'de kracht van het collectief'.

Filteren

  • Activiteiten

  • Onderwerpen

  • Duur

  • Groepsgrootte