Home Zoek

Activiteiten

Geef een zoekterm op ( 17203 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Ondermijning

THEMA Expertvisie ‘Op dit moment draait alles te veel om de cijfers’

De verbinding tussen burgers en staat verwatert. Dat is zorgelijk meent Redouan El Khayari (36), sociaal werker van het jaar 2022.
Wmo

WET-EN REGELGEVING Wmo-aanvraag doen: super ingewikkeld

Een scootmobiel of tillift nodig? Aanpassing van de woning? Wie een aanvraag voor hulp uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) doet, kan de borst natmaken, weet Saskia Bijlholt. Zij deelt als onafhankelijk cliëntondersteuner haar tips.

THEMA Omgaan met uitgesproken ideeën

‘Klimaatgekkies', complottheorieën, boerenprotesten en ga zo maar door. Sociaal werkers hebben steeds vaker cliënten met uitgesproken meningen. Hoe moet je daarmee omgaan? ‘Waar de maatschappij dat wel doet, moet jij ze nooit afschrijven', is het advies van sociaal werker Diana Huurnink.

DOSSIER Hoarden: wat je vooral niét moet doen

Stapels oude tijdschriften, potten knakworsten die over de datum zijn en een cliënt die zelf nauwelijks meer door zijn huis heen kan bewegen. Hoe ondersteun je iemand die kampt met verzameldrang? Ervaringsdeskundige Yvonne Blenk deelt haar tips bij hoarden.
Eenzaamheid

WIJ SAMEN ‘De universele taal van muziek en beweging opent deuren’

Het is voor sommige buurtbewoners in Amsterdam Oost lastig om met anderen in contact te komen of mee te doen met activiteiten. Het samenwerkingsinitiatief Leven in je buurt! van PRA Muziektheater en welzijnsorganisatie Dynamo biedt soelaas.
Dak- en thuislozen

MEELOPEN MET …‘Niemand maalt hier om status of etiketjes’

Oprechte aandacht, maar ook altijd alert. Dat karakteriseert de 22-jarige Fil van der Riet, die in het inloophuis Makom van De Regenboog Groep in hartje De Pijp werkt. ‘Hier krijgen mensen weer een naam.'
Multiproblematiek

THEMA Spreekuur Hoe win je het vertrouwen van de burger terug?

Burgers moeten beschikken over te veel ‘instantiekapitaal': het vermogen om zelf de weg te vinden in de wirwar aan loketten en de juiste houding te tonen tegenover instanties. Dat blijkt uit onderzoek van Aisa Amagir (HvA) en Monique Kremer (UvA). ‘Er zou een verbod moeten komen op doorverwijzen.'
Wet- en regelgeving

RICHTLIJNEN Hoe werk je met richtlijnen?

Richtlijnen ondersteunen professionals bij hun werk. Hoe komen ze tot stand? En hoe gebruik je een richtlijn? Gea Kosters, beleidsadviseur bij beroepsvereniging BPSW vertelt erover.
Verward gedrag

SNEAKPREVIEW ‘De allerhoogste uitdaging’

Floortje Scheepers heeft als psychiater vaak te maken met ernstig verwarde mensen. ‘Het vraagt soms veel vakmanschap om met deze doelgroep contact te maken en te communiceren', zo stelt zij.
Schuldhulpverlening

DILEMMA Je bemoeien met de uitgaven van een cliënt?

Schuldhulpverleners waarschuwen voor verleidelijke en gevaarlijke services voor uitgesteld betalen die mensen de schulden in kunnen jagen. Stel, je signaleert dat je cliënt aankopen doet met dit soort systemen: in hoeverre mag je je daarmee bemoeien?

Filteren

  • Activiteiten

  • Onderwerpen

  • Duur

  • Groepsgrootte

Abonneren