Home Zoek

Activiteiten

Geef een zoekterm op ( 17212 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Fusie leidt tot grootste welzijnsorganisatie van Nederland

Fusie leidt tot grootste welzijnsorganisatie van Nederland

Met de fusie van Combiwel Amsterdam en Kansweb/Kindweb per 1 januari staat de grootste organisatie voor welzijn en kinderopvang van Nederland in Amsterdam. Kindweb wordt onderdeel van Kinderopvang Combiwel, maar blijft de kinderopvang aanbieden en uitvoeren onder de naam KindWeb.
Wmo
Zorguren worden poetsuren in WMO (1 reactie)

Zorguren worden poetsuren in WMO (1 reactie)

Het aantal uren professionele thuishulp daalt sterk, sinds gemeenten de thuishulpindicaties uitvoeren. Inzet van huishoudelijke hulp door alfahulpen stijgt. Bezuiniging of vet weghalen? Gemeentekoepel VNG vermoedt dat thuiszorgorganisaties vroeger te zware zorg hebben ingezet. Thuiszorgkoepel Actiz denkt dat gemeenten onvoldoende rekening houden met situatie van cliënt en meer naar de prijs kijken.

‘Ik zal goed passen op mijn nieuwe hart’

Een dankbrief voor de nabestaanden van je overleden donor, omdat je dankzij het donororgaan nog leeft. Voor nabestaanden kan zo’n dankbrief van getransplanteerde patiënten een welkom steuntje in de rug zijn bij de verliesverwerking van hun dierbare. Daarom heeft NIGZ Donorvoorlichting voor toekomstige nabestaanden van donoren 35 brieven in een boekje gebundeld.
Nieuwe methode voor taalontwikkeling autistische kinderen

Nieuwe methode voor taalontwikkeling autistische kinderen

Elektronisch speelgoed kan ingezet worden bij de taalontwikkeling van autistische kinderen. Student Helma van Rijn van de TU Delft heeft dit speelgoed ontworpen en getest. In plaats van woorden te leren via de computer, kunnen autistische kinderen in de echte wereld woorden leren met speelgoed.
GGZ Nederland: ‘Patiënten zonder ziekte-inzicht hebben baat bij gedwongen behandeling’

GGZ Nederland: ‘Patiënten zonder ziekte-inzicht hebben baat bij gedwongen behandeling’

‘Mensen zonder ziekte-inzicht kunnen nu elke vorm van behandeling weigeren’, zegt Tineke Stikker van GGZ Nederland. ‘Met als gevolg dat ze thuis verloederen. Of heel lang in een instelling vegeteren zonder uitzicht op verbetering. Door deze patiënten onder dwang toch te behandelen, bied je ze een menswaardig bestaan.’
Larbi Edriouch: 'Kabinet moet inburgeringswet Verdonk verbeteren'

Larbi Edriouch: ‘Kabinet moet inburgeringswet Verdonk verbeteren’

Larbi Edriouch, hoofd inburgering bij de gemeente Utrecht, is blij met het nieuwe regeerakkoord en de nieuwe minister voor Wonen, Integratie en Wijkverbetering, Ella Vogelaar. Maar hij moet in de praktijk werken met de erfenis van minister Verdonk. 'We moeten het met eenderde minder budget doen en de maatschappelijke begeleiding is wegbezuinigd.'
‘Krankzinnig om vrouwen te vragen hun baby af te staan’ (4 reacties)

‘Krankzinnig om vrouwen te vragen hun baby af te staan’ (4 reacties)

‘Die zwaar christelijke mannenbroeders hebben geen benul van wat ze roepen. Het idee om ongewenst zwangere vrouwen te stimuleren om hun kind af te staan om adopties te verminderen is ronduit krankzinnig.’ Voorzitter Roos van Alten van de Stichting Afstandsmoeders keurt deze passage in het nieuwe regeerakkoord dan ook keihard af.
Wmo
NZa: thuiszorgmarkt is ondoorzichtig

NZa: thuiszorgmarkt is ondoorzichtig, maar niet frauduleus

De thuiszorg maakt weliswaar gebruik van onderaannemers, maar er worden geen regels overschreden. Dit concludeert NZa na onderzoek naar relaties tussen zorgaanbieders en uitbestedingsconstructies in de AWBZ.
Informele zorg
Mantelzorgers: woonfaciliteiten kunnen stukken beter

Mantelzorgers: woonfaciliteiten kunnen stukken beter

Mantelzorgers ervaren veel problemen bij het aanpassen van hun woning. Ander struikelblok vormt de woningtoewijzing om de reisafstand tussen mantelzorger en zorgbehoevende te verkleinen. Dit blijkt uit een inventarisatie door Mezzo van de knelpunten en wensen die mantelzorgers op het gebied van wonen hebben. Om de problemen te verlichten, doet Mezzo gemeenten, landelijke overheid en corporaties aanbevelingen in een tien-puntenplan.
Schooladvies allochtonen vaak lager dan Cito-toets

Schooladvies allochtonen vaak lager dan Cito-toets

Amsterdamse kinderen van allochtone afkomst krijgen vaker een schooladvies dat niet overeenkomt met de uitkomsten van hun Cito-toets dan kinderen van autochtone afkomst. PvdA, SP en GroenLinks willen dat de onderwijsinspectie een onderzoek doet naar deze 'onderadvisering'.

Filteren

  • Activiteiten

  • Onderwerpen

  • Duur

  • Groepsgrootte

Abonneren