Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Actie Pauluskerk tegen sluiting nachtopvang

Dominee Dick Couvée van de Pauluskerk in Rotterdam is woensdagavond een actie begonnen tegen de sluiting van de nachtopvang voor daklozen aan de Smirnoffstraat. Op de Westersingel, nabij ingang van de Pauluskerk, heeft Couvée een opblaaskerk geplaatst met daarnaast een tent.
Actie Pauluskerk tegen sluiting nachtopvang

De dominee wil dat de mensen die door de sluiting van de nachtopvang geen onderdak meer hebben daar vannacht slapen. Het gaat volgens Couvee om een groep van 30 tot 40 mensen. De actie was onaangekondigd.

Wal en schip
Couvée verwijt de gemeente en het Rijk dat door het gevoerde beleid rond daklozenopvang een groep mensen ‘s nachts geen onderdak meer vindt. De gemeente heeft voor een aantal daklozen een alternatief gevonden, maar volgens de dominee valt een specifieke groep tussen wal en schip. Het gaat volgens hem om mensen zonder verblijfspapieren die willen meewerken aan hun terugkeer, maar voor wie het soms nog weken of maanden duurt voordat zij daadwerkelijk kunnen vertrekken.

Volgens de dominee speelt het probleem ook in de drie andere grote steden. Couvée roept ook andere steden op actie te voeren.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ANP-photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.