Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Abvakabo: sociaal akkoord is niet af

Abvakabo FNV is nog niet helemaal tevreden over het sociaal akkoord dat werkgevers, werknemers en kabinet donderdagavond sloten. Het akkoord is niet af, zegt voorzitter Corrie van Brenk van Abvakabo. Daarmee doelt ze onder andere op de 100.000 thuiszorgmedewerkers die nog altijd met ontslag worden bedreigd.
Abvakabo: sociaal akkoord is niet af
Foto: ANP Photo

‘Het akkoord regelt vooralsnog niks voor de medewerkers in de thuiszorg die in de knel zitten’ aldus Van Brenk. Abvakabo is ook verontrust over de aanscherping van de keuringen van arbeidsgehandicapten en niet tevreden dat de nullijn in de zorg nog niet definitief van de baan is.

Asscher: ‘in beton’
Van Brenk: ‘Voor ons is dit akkoord niet af. Wij willen dat het kabinet met ons goede afspraken maakt over de zorg. Verder zijn wij heel benieuwd naar de reactie van het ledenparlement.’ Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher is een stuk optimistischer over het akkoord. Wat hem betreft staan de afspraken die donderdag werden gemaakt over de arbeidsmarkt, pensioenen, flexibele contracten en arbeidsgehandicapten. ‘Dat zijn afspraken voor de komende tien jaar. Die zitten wat mij betreft in beton, nou en of.’

Nullijn

Vakbond Abvakbo ziet ook wel degelijkpositieve punten in het akkoord. De bond is blij dat de ‘doorgeslagen flexibilisering’ wordt teruggedrongen. ‘Dat is goed nieuws, ook voor onze achterban: geen nuluren-contracten meer in de zorg. De nullijn voor overheid en zorgpersoneel is voorlopig van tafel. De FNV is effectief in beweging, dit is het resultaat van de inspanningen en acties van leden.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.