Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aanmeldperiode Mantelzorg Awards van start

De Sprekende Mantelzorgers (Annette Stekelenburg, Marjo Brouns en Cora Postema) reiken, na het succes in 2016, ook in 2017 weer Mantelzorg Awards uit aan bijzondere mensen die een mantelzorger steunen. Mantelzorgers kunnen tot en met 8 oktober 2017 hun beste steun nomineren via www.mantelzorgawards.nl.
Mantelzorgers kunnen tot en met 8 oktober 2017 hun beste steun nomineren via www.mantelzorgawards.nl. - Foto: Fotolia

Het idee achter de Awards is dat mensen die het mantelzorgers mogelijk maken te leven met mantelzorg in het zonnetje te zetten. De genomineerden kunnen op allerlei manieren een mantelzorger steunen. Het gaat om kleine, eenvoudige voorbeelden van medemenselijkheid die voor mantelzorgers het verschil maken.

Bewustwording

De Sprekende Mantelzorgers laten weten: ‘Het doel van de verkiezing is mensen te helpen zich meer bewust te worden van hun eigen behoeften als mantelzorger en om hier uiting aan te geven. We willen daarmee ook de mensen om hen heen en instanties stimuleren om te vragen naar wat iemand nodig heeft in plaats van dat voor een mantelzorger in te vullen.’

Procedure

Tot en met 8 oktober 2017 kunnen mantelzorgers nominaties indienen via www.mantelzorgawards.nl. Daarna worden door een vakjury tien finalisten geselecteerd. Van 17 tot en met 31 oktober kan er gestemd worden op de finalisten. De drie finalisten met de meeste stemmen ontvangen op 10 november 2017 een Mantelzorg Award uit handen van Irene Moors.

Een groep van zeven buren heeft de Mantelzorg Award ontvangen. Hanneke Kleingeld vindt haar vrijwillige bijdrage niet iets groots: ‘Het is fijn om iemand te helpen en de belasting is niet hoog omdat we het met z’n zevenen doen.’ Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.