Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Aandacht voor maatschappelijk werker

De Nederlandse Vereniging van Maatschappelijk Werkers staat donderdag 7 juni stil bij de Dag van de Maatschappelijk werker. Het thema van de dag is 'aandacht schenken'. De maatschappelijk werker wordt in het zonnetje gezet door cliënten, collega’s en werkgevers.
Aandacht voor maatschappelijk werker

‘In de komende jaren is het belangrijk dat we als samenleving ervoor zorgen dat een gezonde economie niet ten koste gaat van de sociaal kwetsbaren. Maatschappelijk werkers zijn daarbij onmisbaar, 365 dagen per jaar’, aldus de beroepsvereniging. De voorzitter van de vereniging maakt tijdens de dag een rondje door Nederland om bijzondere leden onder de aandacht te brengen. Ook is er een site: www.dagvandemaatschappelijkwerker.nl waar bezoekers een kaartje kunnen versturen.

Bestaansrecht
‘Maatschappelijk werkers zijn niet weg te denken uit onze samenleving. Zij hebben hun bestaansrecht meer dan bewezen. En daarop zijn maatschappelijk werkers met recht trots’, stelt de beroepsvereniging. De NVMW wil voortaan iedere eerste donderdag in juni hierbij stilstaan.

Bron: NVMW

1 REACTIE

  1. Ja, maar ze mogen zich in de intramurale settings alleen geén maatschappelijk werker meer noemen, dat vind men tegenwoordig een ‘oubollige benaming’. Dus worden casemanagers, zorgbemiddelaars, zorgspecialisten, ouderenconsulenten, levensloopadviseurs enz enz genoemd.
    Goede beroepsontwikkeling?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.