Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Fonds voor ondersteuning mantelzorg

Het zorgportaal Carenzorgt heeft een fonds opgericht om activiteiten door en voor mantelzorgers te ondersteunen. Activiteiten die mantelzorgers helpen en ontlasten in hun dagelijkse bezigheden kunnen een vergoeding aanvragen bij het fonds. Een jury beoordeelt iedere maand wie een vergoeding krijgt.
Fonds voor ondersteuning mantelzorg
Foto: ANP Photo

Carenzorgt is een website die mantelzorgers helpt de zorg te organiseren. Mantelzorgers kunnen online hun informatie delen en de taken rondom de cliënt inplannen en verdelen. Het idee is dat de regie zo veel mogelijk bij de mantelzorger en de cliënt blijft. Ook de zorgaanbieder kan zich aansluiten op de website zodat iedereen op de hoogte is van wanneer de thuiszorg bij de cliënt komt.

Fonds
Mantelzorgers die een activiteit hebben bedacht om andere mantelzorgers te ondersteunen, kunnen hun idee indienen bij het fonds. Een onafhankelijke jury, bestaande uit een zorgaanbieder, een adviseur van Vilans, de directeur van Stichting Informele Zorg Twente en een raadslid van de gemeente Enschede, beoordeelt iedere maand de activiteiten en kiest een winnaar. 'Met het fonds willen we de mantelzorger waardering geven voor hun inspanningen', aldus Ruben Swieringa van Carenzorgt.

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • c hoeck

    Schandalig!

    Mantelzorg aanmoedigen??

Of registreer je om te kunnen reageren.