Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Meldpunt voor kinderen uit arm gezin

Kinderen en jongeren die in een arm gezin leven, kunnen de komende weken hun verhaal doen bij de Kinderombudsman. Ze kunnen sinds dinsdag terecht bij een online meldpunt van kinderombudsman Marc Dullaert, die daarmee begint aan een onderzoek naar de situatie van Nederlandse kinderen in armoede.
Meldpunt voor kinderen uit arm gezin
Foto: ANP-Photo/Olaf Kraak

Dullaert roept ouders en deskundigen ook op om aan te geven of het armoedebeleid effectief is voor kinderen. Het meldpunt blijft 3 weken open. Volgens de jongste cijfers groeit ongeveer één op de negen kinderen kinderen in ons land op in armoede, wat neerkomt op ruim 377.000 kinderen. Dullaert wil van hen horen hoe ze dat ervaren, hoe ze ermee omgaan en welke oplossingen ze zien.

De uitkomst van het meldpunt en van de gesprekken met jongeren wordt na de zomer verwacht. Ga hier naar het meldpunt.

ANP

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.