Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Zwerfjongeren bouwen aan eigen huis

Dak- en thuisloze jongeren in Amsterdam gaan zelf hun woonruimte bouwen in lege kantoorpanden. Het idee is dat zij aan de slag gaan onder toezicht van leerwerkmeesters. Ze leren zo een vak en de dagbesteding en uitkering van de jongeren is geregeld.
Zwerfjongeren bouwen aan eigen huis
Foto: ANP-Photo/Lex van Lieshout

De gemeenteraad is akkoord gegaan met het voorstel van de SP Amsterdam, zo laat Zwerfnet de community rond zwerfjongeren weten. Nu moet er nog een uitgewerkt plan komen. De partij hoopt dat de jongeren in het voorjaar van 2013 kunnen beginnen. Als het gebouw af is, staat er een gebouw dat vergelijkbaar is met gebouwen voor studentenhuisvesting, maar dan voor een andere doelgroep.

Studenten

Amsterdam heeft ervaring met jongeren die betrokken worden bij de realisatie van hun eigen woonruimte. Voorheen betrof dat meestal studenten. Dat dak- en thuisloze jongeren deze kans krijgen, is nieuw.

Zwerfnet

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.