Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Jongeren soms ontzien in strengere bijstand

Staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) wil bepaalde jonge werklozen ontzien bij aanscherping van de bijstand. De Krom zegde dit woensdag toe tijdens een debat in de Tweede Kamer aan PvdA, CDA, SP en de ChristenUnie.
Jongeren soms ontzien in strengere bijstand

Het kabinet wil een zoektermijn van 4 weken voor werklozen tot 27 jaar, waarin ze eerst zelf werk moeten proberen te vinden, voordat ze bijstand kunnen krijgen. Kamerlid Mirjam Sterk van regeringspartij CDA noemde dit onzinnig voor bijvoorbeeld jongeren die voor de bijstand in de WW hebben gezeten en daarin al de plicht hadden om werk te zoeken.

Uitkering
De Krom kondigde voor werkloze jongeren uit de WW een nota van wijziging aan op zijn plannen. Hij wil bij hen de laatste 4 weken in de WW aanmerken als zoektermijn voor de bijstand om te voorkomen dat 4 weken lang een uitkering wordt onthouden.

Daklozen
De staatssecretaris bekijkt op verzoek van ChristenUnie, PvdA en SP of ook een uitzondering nodig is voor bijvoorbeeld jonge daklozen en jeugdige vluchtelingen die geen netwerk hebben om op terug te vallen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.


Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ANP-photo

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Richard van Opstal

    Een (hopeloze) zoektermijn voor jongeren om te stimuleren?
    Investeer vanuit die WW naar mogelijkheden voor die jongeren en ga een dialoog met ze aan.

    Dat is de enigste oplossing en doelgericht!

Of registreer je om te kunnen reageren.