Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Demonstratie tegen homogeweld in Amsterdam

Actievoerders hebben zondag in Amsterdam gedemonstreerd tegen homogeweld. Hoewel de politie de opkomst aan het begin van de demonstratie op enkele honderden personen schatte, sprak zij tegen het einde van ongeveer duizend man.
Demonstratie tegen homogeweld in Amsterdam

Het protest was een initiatief van de actiegroep Right to feel safe. De demonstranten verzamelden zich rond drie uur op de Dam. Ze liepen vervolgens in een lange stoet langs een aantal plekken waar de afgelopen tijd homo's werden lastiggevallen of in elkaar werden geslagen.

Gay
De actievoerders hadden regenboogvlaggen (het symbool van de homogemeenschap) en spandoeken met teksten als 'it's ok to be gay' bij zich. Ook deelden ze folders uit met een overzicht van recente incidenten tegen homo's. Onderweg maakten ze flink lawaai door te klappen of op fluitjes te blazen.

Maatregelen
Het komt geregeld voor dat homoseksuelen worden lastiggevallen of in elkaar worden geslagen in Amsterdam. Burgemeester Eberhard van der Laan pleitte onlangs voor maatregelen om daar wat aan te doen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Foto: ANP/Robin Utrecht

Foto

  • Demonstratie tegen homogeweld in Amsterdam

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.