Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Abvakabo FNV: kort geding tegen Stichting Collusie

Abvakabo FNV daagt Stichting Collusie voor de rechter. Het re-integratiebureau weigert de cao voor haar medewerkers te volgen. Medewerkers krijgen hierdoor te weinig en te laat betaald, zo meldt de vakbond.
Abvakabo FNV: kort geding tegen Stichting Collusie

De vakbond noemt de situatie ‘onhoudbaar’ en wil nu via de rechter afdwingen dat Collusie de afspraken uit de cao naleeft. Stichting Collusie weigert de cao Welzijn in te voeren. Volgens de directie is zij hiertoe niet verplicht, omdat de stichting een ‘goed doel’ is en daarom geen cao hoeft te volgen.

Nood
Abvakabo FNV bestuurder Ben Hoogendam vindt dat geen argument. ‘Collusie is op grond van de werkingssfeer en het algemeen verbindend verklaard zijn van de CAO Welzijn net als alle andere welzijnswerkgevers, gewoon verplicht om de cao te hanteren. Nu de organisatie in financiële nood verkeert, vindt de directie dat blijkbaar te duur. De financiële zorgen zijn echter niet veroorzaakt door de medewerkers.’ Inmiddels zit een aantal van hen thuis en zijn verschillende medewerkers ontslagen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: Abvakabo FNV/Foto: ANP/Koen Suyk

Alexandra Sweers

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    fanta

    Klopt helemaal sticting collusie doet niets voor zijn werknemers , en de directie vult wel mooi zijn eigen portomonee.
    wie ben ik ?? ik werk voor sticting collusie
    en met doet niets voor zijn werknemers bedoel ik ook echt helemaal niets !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.