Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Expreszo vraagt homo's zich ziek te melden

Homojongerenblad Expreszo roept alle Nederlandse homojongeren op om zich maandag ziek te melden van school. De tieners zouden ophet Plein in Den Haag moeten protesteren tegen het wetsartikel waarmee homoleerlingen van school mogen worden gestuurd. De Tweede Kamer vergadert er maandag over.
Expreszo vraagt homo's zich ziek te melden

Expreszo plaatste deze oproep vrijdag op zijn website. Het wetsartikel dat scholen op religieuze grondslag het recht geeft om openlijk homoseksuele leerlingen en docenten weg te sturen, staat ter discussie. Het kabinet stelt dat scholen homoleraren en -leerlingen in bepaalde gevallen mogen blijven weigeren.

Motie
Een aantal kamerfracties is het daar niet mee eens. De regering zou in gesprek moeten gaan met scholen die van hun personeel eisen dat het de homoseksuele levenswijze afwijst. De Tweede Kamer nam hierover in december een motie aan.

Acceptatie
De SP, die de motie indiende, wil scholen verplichten om mensen ongeacht hun seksuele voorkeur te accepteren. Ook nam de kamer een motie van D66 aan om in het onderwijs meer aandacht te besteden aan 'seksuele diversiteit'.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

86243

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.