Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

NJI ontwikkelt nieuw VVE-programma

Het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) heeft het programma VVE-thuis ontwikkeld om de onderwijskansen van kinderen te vergroten. Met dit programma worden ouders gestimuleerd om activiteiten met hun kinderen te ondernemen. Het is bedoeld voor peuters van drie jaar die voor-en vroegschoolse educatie (VVE) krijgen.
NJI ontwikkelt nieuw VVE-programma


Ouders gaan thuis met hun kinderen aan de slag om het taal- en denkvermogen van peuters te verbeteren. Daarbij wordt het accent op vergroting van de woordenschat gelegd. Daarnaast heeft het programma als doel het bevorderen van een ondersteunend en stimulerend gezinsklimaat. Ouders leren om te kijken naar de initiatieven van hun kind. Ook leren ze het kind te volgen en worden zij gestimuleerd om hun kind eigen keuzes te laten maken.

Activiteiten
Binnen het programma zijn vier gebieden: de taalontwikkeling, cognitieve ontwikkeling, lichamelijke ontwikkeling, en de sociaal-emotionele ontwikkeling. VVE-thuis bestaat uit veertien themaboekjes voor ouders. Ieder boekje bevat acht activiteiten zoals puzzelen, voorlezen, bewegen, praatplaten en knutselen. Hierdoor wordt ingegaan op de vier onderdelen. De activiteiten worden op ouderbijeenkomsten toegelicht en geoefend en sluiten aan op de voorschoolse voorziening. Door deze combinatie vergroten de effecten op de ontwikkeling.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 


Bron: NJI Foto:ANP/Ilvy Njiokiktjien

122073

Of registreer je om te kunnen reageren.