Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdam krijgt speciale homoambtenaar

De gemeente Rotterdam krijgt waarschijnlijk op korte termijn een speciale homoambtenaar. Het COC Rotterdam heeft een bericht daarover op RTV Rijnmond zondag bevestigd. De ambtenaar moet zich er onder meer hard voor gaan maken dat de tweede stad van Nederland weer een levendig en veilig uitgaanscircuit voor homo's krijgt.
Rotterdam krijgt speciale homoambtenaar

Het COC en de gemeente Rotterdam voeren hier al enige tijd gesprekken over. Volgens voorzitter Wilma Ruis van COC Rotterdam zou de homoambtenaar vóór de gemeenteraadsverkiezingen in maart een feit moeten zijn. Ruis zegt dat het niet goed gaat met de Rotterdamse homoscene.

Uitgaansgelegenheden
‘Steeds meer homoseksuele mannen besluiten hun heil in een andere plaats te zoeken, omdat er hier in de stad te weinig uitgaansgelegenheden zijn voor deze groep’, stelt ze. Bovendien bleek uit recent onderzoek van antidiscriminatiebureau Radar dat veel Rotterdamse homo’s zich minder prettig voelen dan homo’s in andere grote steden.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto:ANP/ Rick Nederstigt

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.