Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Studenten verlenen zorg tijdens ontgroening

In plaats van kroegentochten en allerlei spelletjes waarmee studentenverenigingen het nieuwe studiejaar meestal inluiden, doen de Hindoestaanse studenten in Den Haag iets anders. Zij gaan zich volgend week als vrijwilliger inzetten voor ouderen, gehandicapten en daklozen.
Studenten verlenen zorg tijdens ontgroening

Deze alternatieve ontgroening staat in het kader van de Sewa-weeken wordt georganiseerd door de Hindoestaanse studentenvereniging HSFN. Sewa is Hindi en betekent het belangenloos dienen van een ander. De vereniging ziet zichzelf als maatschappelijk betrokken en vindt het belangrijk dat studenten zich belangeloos inzetten voor anderen.

Dienen
Door middel van de Sewa Week wil HSFN de bewustwording onder de studenten te creëren. Hierbij wordt aandacht besteed aan de hulpbehoevenden in de samenleving. De vereniging denkt een rol te kunnen spelen in het belangeloos dienen van de gemeenschap, zo melden ze op hun website.

Wandelen
De Sewa-week begint volgende week maandag met een sponsorloop voor het goede doel in het Zuiderpark. Daarna zullen de studenten ouderen in verzogingshuizen opzoeken, met gehandicapte kinderen wandelen en helpen bij het inpakken van voedselpakketten.

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.