Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

UWV: Jobcoach kan Wajongeren helpen

Een jobcoach zou ervoor kunnen zorgen dat meer jonggehandicapten aan het werk komen. Dat blijkt uit dossieronderzoek dat het Uitkeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) tussen 2002 en 2006 onder 1500 zogeheten Wajongeren hield.
UWV: Jobcoach kan Wajongeren helpen

De uitkeringsinstantie concludeert daaruit dat bijna de helft van de Wajongeren en niet de 29 procent waarover nu wordt gesproken kansen heeft op een baan. Bijna 30 procent van de nieuwe Wajongeren heeft enige vorm van werk en participeert. Goede vooruitzichten zijn er ook voor de jongeren die in een reïntegratieproject zitten of nog naar school gaan.

Aansluiting
Volgens het UWVzouden Wajongeren met een lange, intensieve begeleiding en ondersteuning meer kans hebben op werk. Wel zou de aansluiting tussen school en werk moeten verbeteren zoals ook beter gezocht kan worden naar een geschikte werkgever. (ANP)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.