Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Instroomhuis: centrale intake van daklozen in Amsterdam

Daklozen in Amsterdam kunnen voortaan terecht bij een centraal punt voor zorg en onderdak. Het zogeheten Instroomhuis is uniek in Nederland. Het is een plek waar alle betrokken instanties samenwerken, maakte de gemeente bekend.
Instroomhuis: centrale intake van daklozen in Amsterdam

Wethouder Marijke Vos (zorg) opende het pand dinsdagmiddag. In het Instroomhuis zitten de Dienst Werk en Inkomen (DWI), het Leger des Heils, de GGD en HVO-Querido voor maatschappelijke opvang. Zij werken van daaruit weer samen met andere instanties voor maatschappelijke opvang en geestelijke gezondheidszorg.

Cruciaal
De gemeente noemt de komst van het Instroomhuis de cruciale factor in de uitvoering van het Amsterdamse dak- en thuislozenbeleid. Volgens Vos leidt het tot effectievere samenwerking tussen alle partijen, een centraal aanmeldpunt en een centrale plek van waaruit daklozen structurele hulp en een dak boven hun hoofd krijgen. 'Dat betekent een einde aan de dakloosheid en uiteindelijk minder overlast in de Amsterdamse straten', aldus de wethouder.

Veertig bedden
Het Instroomhuis heeft veertig bedden, waar daklozen die nog geen persoonlijk hulpplan hebben vanaf februari terechtkunnen. Zij verblijven daar maximaal zes weken en stellen onder regie van de GGD een eigen aanpak samen. Na die periode komt de dakloze terecht in een woonvorm die bij hem past en kan hij een beroep doen op de benodigde hulpverlening. (ANP)
Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.