Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

'Deel gemeenten nog niet klaar voor huisverbod'

Lang niet alle Nederlandse gemeenten zijn klaar voor de landelijke invoering van het tijdelijke huisverbod voor agressieve partners. Dat heeft de Raad van Hoofdcommissarissen zaterdag gemeld. Over het aantal gemeenten durft de raad geen uitspraken te doen.
'Deel gemeenten nog niet klaar voor huisverbod'

In januari gaat de nieuwe wet in, die de politie de mogelijkheid biedt daders van huiselijk geweld tijdelijk uit huis te plaatsen. In die afkoelingsperiode, waarin het tijdelijk verbannen gezinslid geen contact mag opnemen met de andere huisgenoten, moeten hulpverleners in actie komen.

Niet voorbereid
Maar in bijna de helft van de steden zijn de hulpdiensten nog niet goed voorbereid op de nieuwe regeling. ‘Het heeft voor de politie weinig zin om iemand uit huis te plaatsen als er in de dagen daarna geen goede opvang kan worden geregeld’, stelt een zegsvrouw.(ANP)

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.