Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Zieken en gehandicapten werken steeds minder

De afgelopen jaren is het aandeel mensen met een arbeidshandicap dat werkt afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het CBS had 44 procent van de arbeidsgehandicapten vorig jaar een baan. In 2002 was dat aandeel nog 47 procent.
Zieken en gehandicapten werken steeds minder

De laatste jaren werkt van alle Nederlanders tussen de
15 en 64 jaar gemiddeld bijna 68 procent. Arbeidsgehandicapten zijn mensen die door een ziekte of handicap worden
belemmerd in hun werk of in het zoeken naar een baan. Vorig jaar bestempelde
bijna 1,8 miljoen Nederlanders zichzelf als arbeidsgehandicapt.AfnameVolgens het CBS is de afname van het aandeel werkende
mensen met een arbeidshandicap niet te verklaren uit het feit dat de Nederlandse
bevolking steeds ouder wordt. Vorig jaar waren zes op de tien
arbeidsgehandicapten tussen de 45 en 64 jaar.
Ouderen'De groep arbeidsgehandicapten vergrijst echter in
hetzelfde tempo als de gehele bevolking en het aandeel arbeidsgehandicapten per
leeftijdsgroep is zeer stabiel', stelt het CBS. Verder is het aandeel oudere
arbeidsgehandicapten met een baan tussen 2002 en 2005 vrijwel gelijk gebleven.
Wel daalde in die periode het aantal mensen met een arbeidshandicap tot 45 jaar
dat aan het werk is.Links


portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_nieuws/tsge_portlet_zw_news1_1search/true/tsge_portlet_zw_news1_1channelId/5601/tsge_portlet_zw_news1_1id/58045/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html">Campagne
moet imago gehandicapte werknemers verbeteren
(30 mei)


portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_nieuws/tsge_portlet_zw_news1_1search/true/tsge_portlet_zw_news1_1channelId/5601/tsge_portlet_zw_news1_1id/56696/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html">Onderzoek:
'Gehandicapten vaak niet gelukkig'
(10 mei)


portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_archief/tsge_portlet_news1_archiefsearch/true/tsge_portlet_news1_archiefchannelId/20107/tsge_portlet_news1_archiefid/53124/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html">Jan
Troost neemt afscheid als voorzitter van de CG-Raad: 'Samenleving wordt harder
voor gehandicapten'
(25 mei 2005)Meer weten? Lees dan ook de
portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fnews_singleeditorschoice1___2Fcontent___2FshowDetailsList/_windowLabel/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1id/64473/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tsge_page_home_content/nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_nieuwsbrief/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html">gratis
Zorg + Welzijn Nieuwsbrief
. Daarvoor kunt u zich
portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fnews_singleeditorschoice1___2Fcontent___2FshowDetailsList/_windowLabel/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1id/64473/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tsge_page_home_content/nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_nieuwsbrief/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html">hier
aanmelden
.
target=_blank>Door hier te klikken leest u de laatste
editie

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.