Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Toch geen keurmerk voor jeugdbeleid

Voor het jeugdbeleid van gemeenten komt er toch geen keurmerk. Staatssecretaris Clémence Ross (Volksgezondheid) heeft besloten dit voorstel van commissaris Jeugd- en Jongerenbeleid Steven van Eijck niet uit te voeren. Van Eijck betreurt dit besluit, zo liet hij maandag weten. Hij vreest dat de verbetering van het gemeentelijk jeugdbeleid hierdoor trager verloopt dan hij had gehoopt.
Toch geen keurmerk voor jeugdbeleid

Het idee achter het keurmerk 'Jong Proof' was om gemeenten te stimuleren de
centrale regie in het jeugdbeleid zo snel en goed mogelijk in te nemen. Zo
zouden ze een wethouder voor jeugdzaken moeten aannemen en een centrum voor
jeugd en gezin moeten opzetten om voor het keurmerk in aanmerking te komen.
BeloningEen 'Jong Proof' gemeente zou ook in
aanmerking komen voor een financiële beloning van het ministerie. Ross heeft
echter vorige week bekendgemaakt dat ze dat geld geeft aan de gemeenten met de
meeste probleemjongeren. Die moeten daarmee centra voor jeugd en gezin opzetten.
Uitdaging wegSteven van Eijck vindt het jammer dat het
kabinet uiteindelijk dit besluit niet heeft overgenomen. Het keurmerk had er ook
kunnen komen zonder dat geld. Gemeenten hadden ook anders beloond kunnen worden.
Nu is de uitdaging voor een gemeente om een stapje meer te doen verdwenen,
stelde hij.Lees ook:


portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_search_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fsearch1___2Fcontent___2FgoToResult/_windowLabel/tsge_portlet_zw_search/tsge_portlet_zw_searchchannelId/5601/tsge_portlet_zw_searchitemId/60616/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tgse_page_search_results/index.html"
target=_blank>Kabinet: 'Grotere rol gemeenten in jeugdbeleid'
, 11 juli 2006portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_search_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fsearch1___2Fcontent___2FgoToResult/_windowLabel/tsge_portlet_zw_search/tsge_portlet_zw_searchchannelId/5601/tsge_portlet_zw_searchitemId/56114/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tgse_page_search_results/index.html">Steven
van Eijck: ‘De wethouder moet hangen als jeugdzorg faalt’
, 28 april 2006
Lees hier meer over
target=_blank> jeugdbeleid
Meer weten? Lees dan ook de
portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fnews_singleeditorschoice1___2Fcontent___2FshowDetailsList/_windowLabel/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1id/64473/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tsge_page_home_content/nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_nieuwsbrief/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html">gratis
Zorg + Welzijn Nieuwsbrief
. Daarvoor kunt u zich
portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fnews_singleeditorschoice1___2Fcontent___2FshowDetailsList/_windowLabel/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1id/64473/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tsge_page_home_content/nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_nieuwsbrief/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html">hier
aanmelden
.
target=_blank>Door hier te klikken leest u de laatste editie
.


Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.