Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Thuiszorg Rotterdam vreest voor 2000 banen

De gemeente Rotterdam heeft de aanbesteding voor huishoudelijke verzorging gegund aan de combinaties Humanitas/De Stromen en Laurens/Evean, beide uit Rotterdam. Stichting Thuiszorg Rotterdam valt buiten de boot, omdat haar offerte ongeveer 18 miljoen euro op jaarbasis hoger lag. Dat heeft de woordvoerder van wethouder Jantine Kriens maandag 20 november gezegd.

Thuiszorg
Rotterdam
, een van de grootste aanbieders van zorg, vreest dat
ongeveer 2000 werknemers op straat komen te staan, liet een woordvoerster weten.
SchoonmaakbedrijvenDe gemeente kreeg eerder te maken
met kritiek omdat zij zou kiezen voor 'schoonmaakbedrijven'. Dat is duidelijk
niet gebeurd, aldus de woordvoerder van de wethouder. De
prijs-kwaliteitverhouding was belangrijk, waarbij de kwaliteit een heel
belangrijke factor was. 'De twee combinaties scoren op beide punten erg
hoog.'WMOIn totaal waren er zeven partijen, in de meeste
gevallen combinaties. De aanbesteding is ter grootte van 53 miljoen euro,
daarnaast komt er per jaar waarschijnlijk acht miljoen euro aan eigen bijdragen
binnen. De aanbesteding is nodig in verband met de
portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/portlet_tsge_dossiers1_1_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fdossiers___2Fcontent___2FshowList/_windowLabel/portlet_tsge_dossiers1_1/portlet_tsge_dossiers1_1categoryId/50801/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tsge_page_dossiers/index.html">Wet
Maatschappelijke Ondersteuning
die op 1 januari in werking treedt. De
huishoudelijke verzorging gaat van de Algemene wet bijzondere ziektekosten
(AWBZ) naar de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO).Postcodegebieden

Rotterdam heeft het verzorgingsgebied opgedeeld in 65 postcodegebieden. De
gemeente deed dat om ook kleine partijen een kans te geven. Die hebben zich
echter aangesloten bij combinaties. De verdeling tussen de twee combinaties kan
op grond van geografische gegevens, maar mensen kunnen zelf kiezen van wie zij
hulp willen. Volgend jaar is een overgangsjaar, waarbij de oude thuiszorg nog
blijft bestaan.


Persoonsgebonden budget

Dat Thuiszorg Rotterdam de uitvoering niet is gegund, betekent niet dat er
geen werk meer is voor de stichting. Mensen kunnen een persoonsgebonden budget
aanvragen en zelf zorg inkopen bij de organisatie van hun keuze.Beroep

De gunning is nog niet definitief, de andere aanbieders
kunnen in beroep gaan tegen de beslissing. De definitieve gunning gebeurt op 5

december.

Vandaag maakte het ministerie van VWS ook bekend dat
schoonmaakbedrijven het personeel van thuiszorgorganisaties niet hoeven over te
nemen als zij de huishoudelijke zorg gaan uitvoeren. Zie:
portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fnews_singleeditorschoice1___2Fcontent___2FshowDetailsList/_windowLabel/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1id/68057/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tsge_page_home_content/index.html"
target=_blank name="Overname zorgpersoneel">VWS: 'Overname zorgpersoneel door
schoonmaakbedrijven niet verplicht'
.
Lees ook:
portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_news1_1_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fnews1___2Fcontent___2FshowDetailsList/_windowLabel/tsge_portlet_zw_news1_1/tsge_portlet_zw_news1_1channel/5601/tsge_portlet_zw_news1_1id/67950/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tsge_page_nieuws/index.html">'Gemeenten
in de problemen door overnameplicht thuiszorgpersoneel'
(16 november
2006);
portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_news1_1_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fnews1___2Fcontent___2FshowDetailsList/_windowLabel/tsge_portlet_zw_news1_1/tsge_portlet_zw_news1_1channel/5601/tsge_portlet_zw_news1_1id/67721/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tsge_page_nieuws/index.html"
target=_blank name="Bom onderthuiszorg">Bom onder aanbesteding in thuiszorg voor
de WMO
(14 november 2006);
portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_home_content/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1search/true/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1channelId/5601/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1id/66453/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html">Aad
Koster (Actiz): 'Nog vele ontslagen thuiszorg door aanbesteding van WMO'
(19 oktober 2006);
portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_home_content/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1search/true/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1channelId/5601/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1id/66175/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html"
target=_blank name=Herkansing>Thuiszorgorganisaties eisen herkansing van
gemeenten
(13 oktober 2006);
portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_home_content/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1search/true/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1channelId/5601/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1id/66119/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html"
target=_blank name="Vernietigende orkaan">'WMO trekt als vernietigende orkaan
door thuiszorg'
(12 oktober 2006);
portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_home_content/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1search/true/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1channelId/5601/tsge_portlet_news_singleeditorschoice1_1id/65492/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html"
target=_blank name="Eerste ontslagen">Eerste ontslagen thuiszorg door WMO
(28 september)


href="http://www.zorgwelzijn.nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_search_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fsearch1___2Fcontent___2FgoToResult/_windowLabel/tsge_portlet_zw_search/tsge_portlet_zw_searchchannelId/5601/tsge_portlet_zw_searchitemId/66453/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tgse_page_search_results/index.html">

href="http://www.zorgwelzijn.nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_search_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fsearch1___2Fcontent___2FgoToResult/_windowLabel/tsge_portlet_zw_search/tsge_portlet_zw_searchchannelId/5601/tsge_portlet_zw_searchitemId/66453/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tgse_page_search_results/index.html">
Meer artikelen vindt u in
href="http://www.zorgwelzijn.nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/tsge_portlet_zw_news1_1_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fnews1___2Fcontent___2FshowDetailsList/_windowLabel/tsge_portlet_zw_news1_1/tsge_portlet_zw_news1_1channel/5601/tsge_portlet_zw_news1_1id/67721/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tsge_page_nieuws/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/portlet_tsge_dossiers1_1_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fdossiers___2Fcontent___2FshowList/_windowLabel/portlet_tsge_dossiers1_1/portlet_tsge_dossiers1_1categoryId/50801/_desktopLabel/zorgwelzijn/_pageLabel/tsge_page_dossiers/index.html"
target=_blank>het Dossier WMO.

Meer weten? Lees dan ook de
href="http://www.zorgwelzijn.nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_nieuwsbrief/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html">gratis
Zorg + Welzijn Nieuwsbrief
. Daarvoor kunt u zich

href="http://www.zorgwelzijn.nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_nieuwsbrief/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html">hier
aanmelden
.
href="http://vedm.net/click2?l=xGiU3&m=s0ff&s=kKXxDU" target=_blank
name=Nieuwsbrief>Door hier te klikken leest u de laatste
editie


Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.