Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Demonstratie thuiszorg in Hengelo

Vakcentrale FNV heeft voor dinsdag een grote demonstratie aangekondigd in het Gelderse gemeente Bronckhorst. De bond roept mensen op in groten getale naar het gemeentehuis van Hengelo te komen om medewerksters van thuiszorgorganisatie TSN te ondersteunen.
demonstraties thuiszorg
Actievoerders tijdens de Red de Zorg demonstratie in september 2015. - Foto: ANP

Actievoerende medewerkers van de thuiszorg gingen vrijdag over tot bezetting van gemeentehuizen in Bronckhorst en in Hollands Kroon (Noord-Holland). De bezetters eisten dat de gemeenten ingaan op het voorstel van Buurtzorg om het werk van het noodlijdende TSN over te nemen. Buurtzorg wil ongeveer driekwart van de medewerkers en cliënten van TSN overnemen.

TSN-medewerkers bezetten gemeentehuisTSN-medewerkers begrijpen niet waarom hun gemeente niet ingaat op het aanbod van Stichting Familiehulp (Buurtzorg) om het werk van TSN over te nemen..Ze bezetten daarom twee gemeentehuizen >>

Ontruimd

Op last van de gemeente heeft de politie zondagavond het gemeentehuis vam Bronckhorst ontruimd, omdat  ‘de actievoerders zich helaas niet aan de afspraken hielden en er grenzen zijn overschreden’. Twee mensen werden aangehouden voor lokaalvredebreuk. Ze zaten maandagochtend nog vast en worden verhoord, liet de politie weten. Wanneer ze weer op vrije voeten komen, is nog niet bekend.

Steun

De FNV sprak maandag van een laffe ontruiming. ,,Er kan maar een echte reden zijn: thuiszorgers kregen uit het hele land steeds meer steun. De gemeente kiest blijkbaar liever voor de cel dan voor goede zorg en werk’', aldus Dobbe.Dinsdag nemen burgemeester en wethouders van Bronckhorst een besluit over het aanbod van Buurtzorg.

Het protest vindt plaats op dinsdag 23 februari om 15.00 uur op het gemeentehuis in Hengelo.

Jos de Blok van Buurtzorg Nederland stelt zich kandidaat om de huishoudelijke hulp van het failliete TSN over te nemen. Hij denkt dat zonder verlies te kunnen draaien. ‘Huishoudelijke hulp is veel meer dan alleen schoonmaken.’ Lees meer 

ANP

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.