Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Medewerkers TSN krijgen nog salaris

Medewerkers van thuiszorgorganisatie TSN krijgen zo goed als zeker nog salaris in januari. Aldus staatssecretaris Van Rijn.
salaris euro
Van Rijn verwacht dat de salarissen in januari worden uitbetaald - Foto: Freeimages

De 12.000 medewerkers van TSN Thuiszorg krijgen naar verwachting ook deze maand gewoon hun salaris uitgekeerd. Dat liet staatssecretaris Martin van Rijn vanVolksgezondheidvrijdag aan de Tweede Kamer weten.

Failliet

Het grootste thuiszorgbedrijf van Nederland kreeg eind vorig jaar uitstel van betaling. In een brief aan de Kamer gaf Van Rijn vrijdag 15 januari een toelichting op de stand van zaken rond het bedrijf. Hij stelt daarin dat de bewindvoerders van de onderneming, die zorg biedt aan meer dan 40.000 mensen, verwachten dat de salarissen in januari worden uitbetaald.

Overname

Zorgaanbieder Buurtzorg Nederland onderhandelt met zo'n 350 gemeenten en de bewindvoerders van TSN Thuiszorg om de zorg van de noodlijdende thuiszorgorganisatie over te nemen. Dat melden verschillende bronnen aan de NOS. Buurtzorg Nederland wil daarvoor gebruik maken van de medewerkers van TSN Thuiszorg.

Hulp huishouding

Voor het bedrijfsonderdeel Hulp in de Huishouding van TSN Thuiszorg is in november 2015 uitstel van betaling aangevraagd. 12.000 Banen dreigen verloren te gaan. Directeur Zion Jongstra van TSN: ‘Wij moeten 6 euro per gewerkt uur toeleggen op de huishoudelijke hulp. Dat kunnen we niet volhouden.’ Lees meer>>

ANP

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.